Epal hijau mengandungi zat besi, magnesium, potasium, kalsium, soldium, vitamin C, vitamin A dan vitamin B serta merupakan sumber serat yang mudah larut. Kita digalakkan memakan epal bersama dengan kulitnya kerana sebahagian kandungan vitamin C terletak di bawah kulitnya.
Epal hijau boleh membantu mencegah:
* Pembinaan kolesterol dalam dinding salur darah.
* Mengurangkan risiko penyakit jantung.
* Membantu kesihatan membran paru-paru.
* Membantu kesihatan tulang dengan menambah bahan kimia (boron) pada mineral tulang.
* Membantu kesihatan sistem kardiovaskular dengan mengekalkan tahap kolesterol darah.
* Membantu mengekalkan berat badan.
* Mengurangkan tekanan penyakit asma.
* Mengurangkan risiko barah.
* Dengan menghidu epal dapat menenangkan fikiran.
NIELAH MENU RKUU
SEJAK BRDA DI KAMPAR NIEEEE
MMG ENAK LAAAA...
2 ur's comment:
so ko dh kurus ke?hehe
hhahaha..sblum rye ari 2 rku dh tmbang trun 3kg hahahhaa. myb coz rku mkn buah jee n mnum air. nasi leh kira dlm skali 2 je rku mkn dlm sblan. tp nie dh ryee sure2 laaa nek blikkk. lg2 skang ngah bcutii. so kne tggu lik kampus lik bruu trun lg.
Post a Comment